Het bestuur van Dorpsraad Colijnsplaat:

Janneke Janssen, Voorzitter

Ruim 10 jaar gelegen ben ik met mijn man hier komen wonen. Mijn motivatie is om samen met bewoners een actieve dorpsraad te organiseren die voor de bewoners en bezoekers van het dorp staat. Communicatie is een van mijn sterkere kanten zo ook situaties van meerdere kanten bekijken. Zaken regelen is mijn ding.

Tom van Os, Secretaris

Ik ben Tom, een jongeman in zijn twintigen geboren en getogen in Colijnsplaat. Werken doe ik in Terneuzen maar wonen, wil ik nergens anders dan in Colijnsplaat. Daarom heb ik pas geleden mijn eigen huisje aan de oude haven gekocht. Met veel vreugde heb ik hier altijd gewoond en dat wil ik ook blijven doen. Daarom zet ik mezelf ook graag in voor ons dorpje. Met een nuchtere kijk probeer ik de zaakjes op het dorp in de gaten te houden en wanneer nodig zal ik mijn medebewoners helpen.

Femke van Alpen, Penningmeester

Ik woon sinds 2013 met veel plezier samen met mijn man op Colijnsplaat.

Omdat ik graag betrokken wil zijn bij de leefbaarheid op het dorp zit ik bij de dorpsraad in het bestuur als penningmeester.

Oorspronkelijk kom ik niet van Colijnsplaat maar ik voel me hier helemaal thuis!

Wanneer ik denk aan Colijnsplaat moet ik denken aan de rust en de saamhorigheid op het dorp men kent mekaar en is begaan met elkaar en het dorp.

Dat is denk ik het geen wat ervoor zorgt dat Colijnsplaat zo'n mooi dorp is!

Sinds augustus 2018 hebben wij een zoontje en ik ben super trots en blij dat hij mag opgroeien op dit prachtige dorp!

In het dagelijks leven ben ik parttime werkzaam als productiemedewerker bij Zeelandia in Zierikzee.

In mijn vrije tijd ben ik vaak samen met mijn man te vinden in onze moestuin achter het huis en bij onze honingbijen in de tuin.

Ik hoop dat de dorpsraad samen met de inwoners van Colijnsplaat kan zorgen voor een goede leefbaarheid binnen het dorp en Noord Bevelend!

BELEID EN AANPAK

De drie bestuurders kunnen uiteraard niet alles wat in de gemeenschap gebeurt overzien. Daarom heeft het bestuur dorpsraadsleden die zich vrijwillig inzetten voor een specifieke taak. In bijeenkomsten met het bestuur en dorpsraadsleden wordt vastgesteld hoe geplande en voorgenomen activiteiten zich ontwikkelen. Van tijd tot tijd organiseert het bestuur een inloopbijeenkomst dan wel een thema-avond voor bewoners om hen te informeren over de lopende zaken, vernieuwingen m.b.t. leefbaarheid dan wel het bestuursbeleid toe te lichten en/of af te stemmen op verwachtingen.