Een greep uit de dorpsactiviteiten:

Peerock

Sinds 1994 vindt op de laatste zaterdag in juli het Peerockfestival plaats. Een avondvullend programma met verschillende muziekstijlen. Ieder jaar is er voor een band uit Colijnsplaat of omgeving de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. Naast local heros slagen de organisatoren er ieder jaar weer in om veel kwaliteitsacts op het podium te krijgen. Op Peerock speelden de afgelopen jaren Bløf (1x als beginnende band en 1x na de grote doorbraak), Fragment, Surrender, The Whisky Priests, the Brandos, the Nimmo Brothers, Magic Frankie, The Sheer enzovoort. Vaak maken ook verrassingen onderdeel uit van het programma. Denk bijvoorbeeld aan straatartiest Paka met zijn vuurspuwende motor Mathilda. Naast al het vermaak is Peerock ook een plek om alle oude bekenden weer tegen te komen en lekker bij te praten.

http://www.peerock.nl/ 

Colijnsplaatse dagen

Sinds 2003 worden de gezellige Colijnsplaatse Dagen gehouden in het tweede weekend van augustus, voorheen bekend als de Visserijdagen.

Vrijdag is ALLEEN voor de kinderen, Zaterdag is voor iedereen!

Vanaf een steiger in de haven, voor de jeugd het kampioenschap krabben vissen. Dikke pret met een schepnet. Wie de meeste krabbetjes opvist, heeft gewonnen. Daarna kunnen de kinderen in de vismijn terecht voor verschillende kinderspelen en om te knutselen. Vanaf 21.00 uur kan iedereen terecht in de vismijn.

Zaterdag zijn er weer tal van activiteiten voor alle leeftijden.

Uiteraard staan er kermisattracties en is er een grote braderie in de Voorstraat, oude haven en op de haven. In een helikopter kan men de Zeelandbrug en Oosterschelde vanuit de lucht bekijken. Dit kan ook vanaf de rondvaartboot die ieder uur vertrekt vanuit de haven.

Er worden diverse demonstraties gehouden en muziekoptredens zullen het evenement een extra sfeer geven. Als afsluiting is er 's avonds groot feest in de vismijn.

http://www.colijnsplaatsedagen.nl/ 

Centraal Colijnsplaats Buurt comité

Het CCB organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten.  De vaste activiteiten zijn Koningsdag met nu al de spraakmakende dorps BBQ. Ook fright Night behoort tot hun toppers. Om op de hoogte te blijven van de activiteiten kun je het beste hun  Facebookpagina liken.

https://www.facebook.com/centraalcolijnsplaatsbuurtcomite/